Sport pentru zâmbete și o inimă sănătoasă!

Dana Blaga pentru Semimaratonul Zalău TenarisSilcotub 2018

La cei 52 de ani, Dana Blaga, asistent manager la TenarisSilcotub, este un exemplu de energie și motivație! A participat la toate crosurile organizate de TenarisSilcotub și la concursul internațional Tenaris din Argentina – Campana. Este o bucurie să o avem alături ca ambasador al Semimaratonului Zalău TenarisSilcotub 2018 și să descoperim de unde izvorăște pofta de viață și elanul său.

Parcursul sportiv al Danei Blaga începe cu o problemă medicală de fapt. “Medicul mi-a indicat să fac mișcare; am început cu plimbări zilnice, iar treptat am încercat să alerg câte puțin prin cartier, prin parc iar apoi la stadion…” ne explică Dana. Pentru că orice început este anevoios, important este să fie depășite obstacolele mentale și fizice: “A fost o provocare, dar acum este o adevărată plăcere să alerg; face parte din viața mea!”

Ceea ce ne inspiră atunci când ascultăm povestea Danei este importanța pe care o dă nivelului de energie al fiecărei persoane, de care, cine alții decât noi înșine trebuie să ne îngrijim! Sportul înseamnă pentru Dana “ […] sănătate, o condiție fizică mult mai bună, mișcarea care îți dă energie și îți pune sângele în mișcare, îți dă o stare de bună dispoziție, zâmbet și o inimă sănătoasă!Iată secretul zâmbetului și a felului șarmant de a fi al dnei. Dana Blaga. Iar în completare, ne mărturisește că sportul în viața sa înseamnă în cele din urmă sănătate, libertate și o viață mai frumoasă!

Despre importanța Semimaratonului Zalău TenarisSilcotub în comunitate

Făcând parte din comunitatea locală, Dana Blaga practică sport de plăcere și de aceea conștientizează importanța educării publicului în spiritul culturii mișcării, mai ales în aer liber.

Încă de la prima ediție organizată pe bulevardul din Zalău, am văzut participarea și implicarea comunității de toate vârstele – de la copii la octogenari; am văzut multe zâmbete și bucuria de a termina competiția! Este un sentimet foarte frumos…! Este o reală provocare pentru cei care nu sunt sportivi de performanță (cum sunt și eu) de a termina cursa! Nu contează timpul, important este să termini ce ți-ai propus și consideri că este o realizare pentru tine.” – rezumă dna. Blaga experiența semimaratonului, a crosului și a curselor pentru copii organizat în Zalău.

În opinia sa, acest tip de competiții sportive contribuie la dezvoltarea comunității de alergători și sportivi amatori. Punctând necesitatea unei promovări mai ample a evenimentului și a sportului, implicarea mai activă a instituțiilor, dna. Dana Blaga speră că tradiția începută de TenarisSilcotub alături de un organizator cu experiență precum Runners Club să continue. Astfel se pot crea obișnuințe, iar municipiul Zalău să redevină un reper sportiv al regiunii.

Un mesaj pentru participanții la Semimaratonul Zalău TenarisSilcotub și celor ce doresc să înceapă să alerge:

Cu dinamismul caracteristic Dana Blaga încurajează doritorii spre alergare și sport:“Este o modalitate excelentă și sănătoasă de a-ți petrece timpul tău liber doar cu tine insuți.” În plus,“nu trebuie sa fii “profi” doar trebuie sa încerci să faci sport si viața deja devine mai frumoasă!”

———————-

Mulțumim frumos Dana Blaga pentru inspirație și încurajări. Suntem onorați să vă avem ca ambasador al ediției și ne vedem la startul semimaratonului Zalău TenarisSilcotub pe 29 septembrie!

#SemimaratonZalău #TenarisSilcotub #ZiuaSportului #ZiuaAlergătii #alergareZalău #RunnersClub