Semimaraton Zalau TenarisSilcotub: o sarbatoare a sportului pe strazile Zalaului

Cluj-Napoca, 3 octombrie 2017

Alergatori cu varste intre 4 si 81 de ani din 17 judete si 9 tari au concurat sambata la Semimaraton Zalau TenarisSilcotub. Sportivi de top din Kenya, Ukraina si Romania au ocupat primele pozitii ale clasamentului la semimaraton, proba principala de concurs. In total, 94 de concurenti au fost premiati la probele destinate amatorilor si profesionistilor. Rezultatele finale si fotografiile din concurs pot fi gasite prin intermediul website-ului www.semimaratonzalau.ro sectiunile clasament si media.

La proba care da numele evenimentului s-au premiat primii 5 concurenti cu cel mai bun timp. Astfel, pe locul 1 la semimaraton general, feminin s-a situat Kiliaeskaya Valentyna cu (1:18:26,78), urmata de sportiva din Ungaria Zita Kacser (1:18:30,00), Paula Todoran, reprezentanta Zalaului (1:22:19,05), Kiprono Maureen Kipcroech din Kenya 1:25:36,76 si Mihaela Botezan din Cluj-Napoca 1:27:24,92. La masculin au urcat pe podium pe primele trei locuri concurentii din Kenya, Cherutich Nelson Kipkogei (1:06:36,66) Bernard Kitur (1:06:37,24) si Kosgei Gideon Kipkemboi (1:06:45,88) urmati pe locurile 4 si 5 de reprezentantii Romaniei Nicolae Balan (1:12:45,26) si Claudiu Gorgan (1:15:28,31).

Au fost premiati in total 94 de concurenti iar rezultatele tuturor alergatorilor de la probele cronometrate au fost incarcate in seara concursului pe www.semimaratonzalau.ro/clasament. Pentru orice fel de contestatii sau intrebari legate de clasament, concurentii sunt rugati sa le scrie organizatorilor la office@runnersclub.ro. Fotografiile din concurs sunt si ele disponibile dupa cum urmeaza: pentru concurentii de la probele 21km, stafeta 3x7m si crosul de 7 km acestea se pot obtine prin aplicatia de pe website www.semimaratonzalau.ro/media. Concurentii de la Crosul Boglar Champ de 3 km si de la Crosul Copiiilor pot vizualiza o selectie a fotografiilor pe Facebook/SemimaratonZalau.

Semimaraton Zalau TenarisSilcotub a fost organizat de Asociatia Club Sportiv Runners Club in parteneriat cu Primaria Municipiului Zalau si cu sprijinul sponsorului oficial TenarisSilcotub. Prin intermediul concursului, organizatorii urmaresc sa promoveze orasul la nivel national ca gazda a evenimentelor sportive de prestigiu, iar la nivel de comunitate locala sa incurajeze miscarea pentru sanatate.

Nicolae Fazakas, Viceprimar Municipiul Zalau: „Semimaraton Zalau TenarisSilcotub a fost un concurs reusit pe care ma bucur ca l-am putut sprijini. Intotdeauna evenimentele sportive in care s-a implicat companiaTenarisSilcotub au fost organizate foarte bine si au avut un impact pe masura. Ma bucur ca locuitori de toate varstele din Zalau si din judet au putut participa la crosurile gratuite si ca am reusit sa atragem la start alergatori amatori si profesionisti din alte judete si chiar din alte tari. Consider ca aceasta competitie este o parghie pe care o putem folosi pentru a promova Zalaul si de a stimula turismul sportiv in zona Salajului. Imi doresc sa continuam acest eveniment, deoarece sportivii trebuie sprijiniti, atat profesionistii cat si membrii comunitatii locale si ma refer aici in special la tineri si la copii pe care imi doresc sa ii vad in numar cat mai mare la starturi viitoare. Le multumesc partenerilor precum si voluntarilor pentru implicare, si Crucii Rosii pentru sprijin.”

Horatiu Morar, Organizator si Presedinte Runners Club: “La aceasta prima editie pe care o organizam cu Runners Club la Zalau ne-am bucurat de un sprijin fantastic din partea Primariei Municipiului Zalau, a Politiei si a sponsorului oficial TenarisSilcotub. Orasul are o traditie in a organiza evenimente sportive de masa, ca Ziua Sportului TenarisSilcotub sau evenimente destinate exclusiv profesionistilor, asemeni Campionatului National de Semimaraton din 2008 si 2009. Rolul Runners Club este de a construi pe aceasta traditie, si de a o completa cu un concurs care sa reuneasca probe pe distante mai lungi, ca semimaratonul, destinate alergatorilor amatori si profesionisti precum si probe pentru publicul larg. Toate intr-un singur eveniment. Intentia noastra este de a plasa Zalaul pe harta evenimentelor de alergare de prestigiu din tara si de a atrage cat mai multi sportivi la linia de start a editiilor viitoare, la toate probele. Intreaga echipa a muncit enorm pentru ca evenimentul sa fie cat mai reusit si doresc sa le multumesc pe aceasta cale tuturor colaboratorilor cat si voluntarilor pentru dedicarea cu care s-au implicat in organizare.”

Multumirile organizatorilor se indreapta catre partenerul principal Primaria Municipiului Zalau, sponsorul oficial TenarisSilcotub, sponsorul principal al probei de 3km Boglar Champ, sponsorul Vaxicum Sport, partenerii AEGON Romania, Luanvi, Nutrend Enduro, Asociatia de Podiatrie, Griff Hotel Zalau si partenerii media Sportul Salajean, Graiul Salajului, Magazin Salajean.

Despre Semimaraton Zalau TenarisSilcotub:

Semimaraton Zalau Tenaris Silcotub este un concurs de alergare urbana dedicat alergatorilor amatori si profesionisti. Evenimentul lanseaza orasul Zalau in circuitul national al concursurilor de alergare cu profil tehnic si promoveaza la nivelul comunitatii locale sanatatea prin miscare.

Despre Runners Club: runnersclub.ro

Runners Club este o asociatie sportiva care promoveaza alergarea ca sport de masa prin evenimente sportive de amploare: concursuri de alergare, crosuri si maratoane. Asociatia organizeaza gratuit sesiuni de antrenamente pentru alergatorii din Cluj-Napoca si actiuni de educatie sportiva menite sa creasca gradul de constientizare al publicului larg asupra beneficiilor fizice si psihice ale alergarii.

Semimaraton Zalau TenarisSilcotub | Persoana de contact media:

Anca Berlo

anca@elfst.ro

+40730091232