Semimaraton Zalau TenarisSilcotub – 29.09.2018

1. Generalitati

1.1. Acest regulament se aplica participantilor la evenimentul “Semimaraton Zalau TenarisSilcotub”

1.2. Organizatorul evenimentului este Asociatia CS Runners Club

1.3. Probele din cadrul Semimaraton Zalau TenarisSilcotub sunt deschise tuturor doritorilor, respectand conditiile impuse de organizator

1.4. Înscrierea participanţilor se face prin înregistrare online pe site-ul www.semimaratonzalau.ro

1.5. Prin semnarea formularului de inscriere sau bifarea casutei corespunzatoare in timpul inregistrarii online fiecare participant:

– declara ca accepta si intelege termenii siconditiile de participare la Semimaraton Zalau TenarisSilcotub, precum si regulamentul competitional

– declara ca a citit si este de acord cu Politica de Confidentialitate privind prelucrarea de catre Asociatia CS Runners Cluba datelor cu caracter personal inclusiv in ce priveste prelucrarea imaginii foto si video folosite in materialele de promovare ale evenimentului

– declara pe propria raspundere ca datele completate sunt reale si ca persoana este apta fizic pentru a participa la concurs potrivit conditiilor din prezentul Regulament.

1.6. Organizatorul isi rezerva dreptul de a refuza inregistrarea si participarea la cursa, din motive obiective, a vreunui participant;

1.7. Competitia se desfasoara in data de 29 septembrie 2018.

1.8. Inscrierile se fac online pana pe 21 septembrie; validarile se vor face intre 22 septembrie si 28 septembrie. Dupa aceste date inscrierile nevalidate se vor anula.

1.9. Traseul competitiei masoara 7 km si este un circuit de alergare care trece prin centrul orasului.

2. Declaratia pe proprie raspundere
2.1. Participarea la Semimaraton Zalau TenarisSilcotub se face pe proprie raspundere, in deplina cunostinta a capacitatii de a participa la eveniment, a starii de sanatate fizica si mentala.

2.2. Prin completarea si trimiterea formularului de inscriere, persoana care completeaza formularul declara pe propria raspundere si isi asuma faptul ca datele completate sunt reale.

2.3. In cazul in care formularul de inscriere este completat de o alta persoana decat participantul la eveniment, persoana care completeaza si trimite formularul de inscriere isi asuma responsabilitatea caracterul real al datelor completate si isi asuma deplina responsabilitatea ca are acordul participantului pentru inscrierea lui la eveniment.

2.4. Prin completarea si trimiterea formularului de inscriere si acceptarea Regulamentului de concurs, participantul isi asuma pe propria raspundere ca este clinic sanatos/sanatoasa si ca nu sufera de nicio afectiune care sa ii interzica sa participe la eveniment sau sa ii pericliteze starea de sanatate in timpul desfasurarii evenimentului si isi asuma intreaga responsabilitate in ceea ce priveste participarea la Semimaraton Zalau TenarisSilcotub.

2.5. Prin completarea si trimiterea formularului de inscriere si acceptarea Regulamentului persoana declara ca a inteles pe deplin ce reprezinta participarea la o astfel de competitie, al carei traseu implica/ poate implica pe parcursul acestuia si trafic rutier.

2.6. Prin completarea si trimiterea formularului de inscriere si acceptarea Regulamentului participantul la eveniment declara pe propria raspundere ca este intr-o forma corespunzatoare pentru a participa la un concurs de anduranta, cum este Semimaraton Zalau TenarisSilcotub, astfel incat organizatorii, precum si oricine are legatura cu acestia (sponsori, parteneri, angajati, autoritati, oficiali, voluntari etc) sun exonerati de orice raspundere in legatura cu orice pretentiiale participantilor si sau a succesorilor, de orice natura, pentru eventuale accidentari, boala, deces sau orice alte probleme medicale care ar putea aparea pe parcursul desfasurariicompetitiei.

2.7. Prin completarea si trimiterea formularului de inscriere si acceptarea Regulamentului participantul la eveniment declara pe propria raspundere, ca in situatia in care ar surveni pe parcursul competitiei evenimente ca cele descrise mai inainte, va suporta toate cheltuielile ocazionate de transportul catre o unitate medicala specializata si declara ca renunta la orice pretentie in legatura cu un astfel de transport si/sau tratament de urgenta, intarzieri ori deficiente in legatura cu acesta.

2.8. Daca formularul de inscriere este completat si transmis de o alta persoana decat participantul la eveniment, prin completarea si trimiterea formularului se considera ca participantul la eveniment si-a dat acordul pentru inscriere si ca a acceptat ca indeplineste toate conditiile de participare prevazute in prezenta sectiune si prezentul Regulament.

2.9. Fiecare participant este responsabil pentru propria securitate sisiguranta. Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii si personalul care participa la organizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de ranire, deces sau pagube de orice natura care pot surveni in timpul sau ca urmare a desfasurarii evenimentului.

2.10. Este recomandat ca participantii sa dispuna de asigurare in caz de accidente, valabila pentru competitii sportive.

2.11. Participantii au obligatia de a asculta si de a respecta indicatiile/instructiunile organizatorului si ale personalului de concurs.

2.12. In ceea ce priveste participarea copiilor minori la eveniment, prin completarea si trimiterea formularului de inscriere parintii sau tutori legali ai copilului minor declara pe propria raspundere ca sunt de acord cu participarea copilului minor la competitie.

2.13. Parintii sau tutorii legali ai copilului minor inscris in competitie declara pe propria raspundere ca au fost informati cu privire la riscurile ce le implica participarea copilului minor la eveniment si ca isi asuma intreaga responsabilitate in cazul producerii unui accident survenit in timpul evenimentului. Organizatorii, precum si oricine are legatura cu acestia (sponsori, parteneri, angajati, autoritati, oficiali, voluntari etc) sun exonerati de orice raspundere in legatura cu orice pretentiiale participantilor,tutorilor legali ai acestora si/sau a succesorilor acestora, de orice natura, pentru eventuale accidentari, boala, deces sau orice alte probleme medicale care ar putea aparea pe parcursul desfasurariicompetitiei.

2.14. Parintii sau tutorii legali ai copilului minor inscris in competitie declara pe propria raspundere ca datele completate in formularul de inscriere sunt reale, ca minorul pe care il reprezinta este apt din punct de vedere medical pentru a participa la proba la care a fost inscris, ca minorul pe care il reprezinta are pregatirea fizica, psihica si tehnica corespunzatoare pentru a participa la proba la care a fost inscris; ca a luat la cunostinta de implicatiile juridice ale participarii minorului pe care il reprezinta la evenientsi isi asuma intreaga raspundere, in cazulin care copilul meu/minorul pe care il reprezint este implicat intr-un accident;

3. Taxa de participare

3.1. Taxa de participare se plateste online sau prin transfer bancar.

3.2. Inregistrarile online se deschid la data si ora prevazuta de organizator pe site-ul evenimentului: www.semimaratonzalau.ro.

3.3. Taxa de participare este :

 Semimaraton 21 km, Semimaraton stafeta (3 x 7 km), Cros de 7 km

Inscrieri Semimaraton 21 km Cros 7 km Semimaraton stafeta
1 aprilie – 30 aprilie 60 lei 40 lei 140 lei
1 mai – 16 iunie 70 lei 50 lei 170 lei
17 iunie – 31 iulie 80 lei 60 lei 200 lei
1 august – 21 septembrie 90 lei 70 lei 230 lei

Cros 3 km: GRATUIT

Cros copii: GRATUIT

3.4 Atentie! Neplata taxei in cinci zile lucratoare de la efectuarea inscrierii duce la anularea inregistrarii, cu posibilitatea unei inscrieri ulterioare.

3.5. In caz de neprezentare la start, abandon sau retragere din orice motiv, taxa de participare nu se returneaza.

3.6. In cazul anularii competitiei in situatie de forta majora sau din motive care nu depind de organizator, taxa de inscriere nu se returneaza. Organizatorul nu va suporta in nici un fel costurile adiacente (transport, cazare, masa, etc.) ale participantilor.

Atentie! Numarul locurilor este limitat la 1650 de alergatori (300 la semimaraton, 50 echipe la stafeta, 400 la crosul de 7 km, 300 la crosul popular de 3 km, 300 la cursa copiilor). In momentul in care aceasta limita este atinsa inscrierile vor fi inchise. Pentru calculul numarului de alergatori inscrisi se iau in considerare DOAR alergatorii care au facut dovada platii taxei de inscriere. Daca aceasta limita va fi atinsa inainte de 14 septembrie, inscrierile online vor fi inchise si nu va mai fi posibila achitarea taxei de inscriere in cadrul zonei Expo Semimaraton pentru alergatorii inscrisi pe site, dar care nu si-au achitat taxa de inscriere.

4. Pachetul de inscriere

4.1. Include tricoul oficial, numarul concurs, chipul cronometrare.

5. Categorii si clasament

5.1. Participantii se pot inregistra la urmatoarele probe:

  • semimaraton – 21,0975 km
  • cros 7K – 7 km
  • semimaraton stafeta – 3×7 km
  • cursa populara – 3 km
  • cursa copiilor – 4-6 ani (400m), 7-8 ani (800m), 9-10 ani (800m) si 11-13 ani (1200m)

5.2. Se fac clasamente pentru probele de semimaraton, semimaraton stafeta si cros de 7 km (sunt considerate curse competitive), cros 3 km si cursa copiilor (considerate necompetitive)

5.3. Se premiaza primii 5 clasati masculin si feminin la probele semimaraton, primele 3 echipe la proba de semimaraton stafeta (feminin, masculin, mixt), primii 3 concurenti masculin si femin la crosul de 7 km.

5.4. Se premiaza primii 3 castigatori masculin si feminin la crosul de 3 km.

5.5. Se premiaza primii 3 castigatori baieti si fete la fiecare categorie de varsta la copii

5.6. Se premiaza primii 3 castigatori masculin si feminin la semimaraton la categoriile de varsta : 35-44 ani, 45-54 ani, 55-64 ani si + 65 ani

5.7. Premiile Semimaraton Zalau TenarisSilcotub sunt:

Semimaraton Open (masculin si feminin):

1. 1500
2. 1200

3.  900
4.  600
5.  300

Semimaraton categorii de varsta ( masculin si feminin: 35-44, 45-54,55-64, +65)

1. 300
2. 200
3. 100

Cros 7 km Open (masculin si feminin)

1. 300
2. 200
3. 100

Stafeta Open (masculin, feminin si mixt)

1. 900
2. 600
3. 300

 

5.8. Toti participantii care trec linia de sosire la semimaraton, semimaraton stafeta, crosul de 7 km, crosul de 3 km si crosul copiilor vor fi premiati cu o medalie.

5.9. Din premiile in bani se retine impozitul pe venit conform codului fiscal in vigoare

5.10. Clasamentul OPEN se va face pe timpul brut (GUN TIME) iar clasamentul pe categorii de varsta se va face pe timpul net (calculat intre momentul in care alergatorul trece pe sub poarta de start si cel in care incheie cursa).

6. Proceduri de concurs

6.1. Numarul de concurs

Numarul de concurs trebuie prins pe partea din fata a tricoului si trebuie sa fie vizibil pe tot timpul concursului. In caz de abandon numarul trebuie predat la punctul de control unde se anunta retragerea din concurs.

6.2 Chipul de cronometrare

Chipul de cronometrare este lipit pe numarul de concurs care se poarta prins cu ace de siguranta pe tricou, in fata si vizibil. Participantii la stafeta vor preda chipul coechipierului la fiecare schimb de stafeta.

6.3. Startul

Startul se va da la data si ora stabilite de organizator si anuntate pe website-ul competitiei. Locul zonei de start va fi publicat pe pagina oficiala a evenimentului.

6.4. Retragerea din concurs/Abandonul

a) Retragerea din concurs din alt motiv decat cel de accident se poate face doar la punctele de control sau zona start/sosire. Concurentul care nu mai poate sau nu doreste sa continue concursul are obligatia sa se deplaseze pana la cel mai apropiat punct de control sau la punctul de start/sosire, unde va preda numarul de concurs si va fi considerat retras.

b) Concurentii care se deplaseaza mai incet au obligatia de a fi atenti pentru a face loc celor care vin din spate, doresc si pot sa ii depaseasca.

c) Organizatorul poate interzice luarea startului sau continuarea cursei pentru orice participant daca acesta se prezinta in stare de ebrietate sau este sub efectul substantelor halucinogene, daca prezinta o stare de slabiciune sau epuizare fizica sau psihica.

7. Protecţia mediului inconjurător

7.1. Este strict interzisa aruncarea deseurilor de orice fel, in orice loc de pe traseu, in afara celor amenajate sau la punctele de control.

7.2. Cei care nu respecta aceasta regula vor fi descalificati.

8. Echipament obligatoriu

8.1. Următoarele echipamente sunt obligatorii pentru fiecare participant care va fi prezent la start: pantofi alergare, echipament sportiv, numar de concurs (pus la dispozitie de catre organizator).

9. Reclamatii/Contestatii

9.1. Reclamatiile si contestatiile se depun in scris comitetului de concurs in decurs de 1 ora de la inchiderea oficiala a cursei.

10. Modificarea traseului, alte decizii privind desfasurarea concursului

10.1. Organizatorul poate modifica oricand traseul sau poate anula/opri competitia daca aceasta nu se poate desfasura in conditii de siguranta.

10.2. Orice decizie va fi luata de comitetul de concurs sau de directorul de concurs.

10.3. Organizatorul isi rezerva dreptul de a aduce modificari asupra informatiilor afisate pe site, a regulamentului sau a programului, etc. Aceste modificari vor fi aduse la cunostinta participantilor cu minim 7 zile inaintea concursului, in cazul informatiilor afisate pe site-ul competitie, sau cel tarziu la preluarea numerelor de concurs pentru informatii privind programul cursei.

10.4. Sunt de acord ca Runners Club sa procedeze la colectarea si prelucrarea datelor mele personale (numele, prenumele, adresa de e-mail) pe teritoriul Romaniei, direct si/sau prin imputernicitii si/sau partenerii contractuali ai acesteia in scopul de a participa la campaniile promotionale si de informare derulate de catre Runners Club, in scopul promovarii evenimentelor organizate sau co-organizate de Runners Club.