Prin alergare, cu puțină încăpățânare, ne depășim limitele!

Szegedi Vasile pentru Semimaratonul Zalău TenarisSilcotub 2018

Luând startul la probele Daciadei de acum 40 de ani, Szegedi Vasile ne întâmpină azi cu o alură sportivă și un spirit competitiv. Fiind Manager Verificare si Control în Departamentul Calitate la TenarisSilcotub Zalău, Szegedi Vasile (50 ani) a participat la toate edițiile “Ziua sportului TenarisSilcotub”, la competițiile de calificare pentru evenimentele globale 10k Tenaris unde a reprezentat România la edițiile 2004 și 2006 și la Run to the Hill. În acest an, Vasile ne onorează ca ambasador al Semimaratonului Zalău TenarisSilcotub 2018 și ne dezvăluie câte puțin din principiile sale de viață și motivația personală.

Vâzând încă de mic o provocare în probele de rezistență la atletism, înclinația spre competiție  l-a făcut pe Vasile să aprecieze complexitatea acestui sport și constanta încercare a atleților de a-și depăși propriile limite. Este o bucurie să îl avem în concursuri și un factor motivator pentru generațiile noi!

Întrebându-l ce înseamnă sportul, în special alergarea în viața sa, Vasile ne răspunde scurt și la obiect: “În primul rând, menținerea unui mod de viață mai sănătos, în al doilea rând, te ajută să ai o atitudine pozitivă, […]’” și mai adaugă el cu subînțeles: “câteodată chiar competitivă”. Din perspectiva dezvoltării personale, toți cei ce aleargă în competiții trăiesc acest sentiment plăcut al cursei contra cronometrului, contra propriilor limite și compararea performanței proprii cu cea a altor alergători.

Dezvoltarea comunității de alergători și a mișcării sportive locale sunt esențiale

În opinia lui Szegedi Vasile, Semimaratonului Zalău TenarisSilcotub “Este un eveniment care convinge comunitatea să iasă din monotonia zilnică, să se deconecteze și să intre în pulsul competiției.” Astfel, Vasile a suprins esența curselor de alergare pentru publicul larg. Runners Club alături de TenarisSilcotub animă comunitatea și promovează practicarea sporturilor în aer liber.

În plus, se adaugă și alte aspecte ale evenimentului, după cum le identifică Vasile: “Pentru cei care participă, o oportunitate deosebită pentru încercarea limitelor proprii într-o competiție.

Pentru toți zalăuanii, să simta că TenarisSilcotub este alături de comunitate.”

Fiind o persoană activă care practică ceea ce spune, Szegedi Vasile consideră că dezvoltarea comunității de alergători se poate face doar prin exemplul propriu, ieșind zilnic la alergat. Vasile semnalează și necesitatea spațiilor dedicate acestui sport, dar și “amplasarea acestora cât mai aproape de oameni.”

Un mesaj pentru participanții la Semimaratonul Zalău Tenaris Silcotub și celor ce doresc să înceapă să alerge:

Pentru cei care încep, nu renunțați! Fiți încăpățânați, depășiți scuzele, frustrările, febra musculară! 😊

Pentru cei care știu ce înseamnă alergarea: Curaj și să se folosească de orice oportunitate!

Pentru toti: echipament adecvat, deoarece acesta este foarte important.”

———————-

Mulțumim frumos Szegedi Vasile pentru exemplul personal!. Suntem onorați să vă avem ca ambasador al ediției și ne vedem la startul semimaratonului Zalău TenarisSilcotub pe 29 septembrie!

#SemimaratonZalău #TenarisSilcotub #ZiuaSportului #ZiuaAlergarii #RunnersClub