Comunicat de presă | Mișcare pentru sănătate în Zalău

Pentru publicare imediată / Zalău / 27 septembrie 2018

SEMIMARATONUL ZALĂU TENARISSILCOTUB 2018

MIȘCARE PENTRU SĂNĂTATE ÎN ZALĂU!

————————————————-

Cea de-a 2-a ediție Semimaratonului Zalău TenarisSilcotub va avea loc pe 29 septembrie 2018, pentru a promova un stil de viață sănătos în comunitate. Evenimentul organizat de Runners Club în parteneriat cu Primăria Municipiului Zalău și sponsorizat oficial de TenarisSilcotub, scoate în evidență importanța sportului de masă, pentru toate vârstele.

Concurenți din Sălaj și județele limitrofe participă sâmbătă la cursele dedicate adulților – semimaraton 21km, ștafeta 3 x 7 km și la crosul de 7 km pentru care fondul de premiere al ediției a fost stabilit la 20.400 lei.

Școlile primare, gimnaziile și liceele din municipiu și județ sunt invitate să participe la toate probele de alergare, precum și la activitățile sportive și educative desfășurate în paralel: ateliere SPORTIVE (tir cu arcul, baschet, pista de golf, ping pong, badminton, fotbal), ȘTIINȚIFICE și cu tematică ecologică. Din dorința de a stimula apetența tinerei generații pentru sport, elevii de peste 13 ani pot participa gratuit la cursa populară de 3 km, iar copii între 4 și 13 ani la cursa copiilor.

Deoarece un mod de viață sănătos atrage o stare generală de bine pe toate planurile, încurajăm comunitatea locală să participe la acest eveniment unic în zonă!!

PROGRAM SEMIMARATON ZALĂU TENARISSILCOTUB 2018

Atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari kit-ul de participare aduce surprize frumoase! Joi, vineri și sâmbătă se vor ridica kit-urile de concurs din zona Piata de Marmură lângă Casa de Cultură de unde se va da și startul curselor sâmbătă 29 septembrie: ora 10:00 curse competitive (21km, 3x7km, 7km)ora 13:00 crosul de 3km șora 13:30 crosul copiilor. Programul detaliat al evenimentului poate fi parcurs în secțiunea INFO CURSE de pe www.semimaratonzalau.ro

CAUZA SOCIALĂ: ASOCIAȚIA PRADER WILLI ROMÂNIA (APWR)

Semimaratonul Zalău TenarisSilcotub oferă cadrul în care APWR poate face cunoscută cauza pacienților cu boli rare, aducând împreună pentru aceștia, sportivi, jurnaliști, reprezentanți ai autorităților și aparținători pentru a menține aprinsă FLACĂRA SPERANȚEI!

Concurenții care doresc să își manifeste solidaritatea cu APWR sunt invitați să alerge la eveniment purtând tricourile asociației, care se pot primi trimițând un mesaj la office@apwromania.rosau pe Facebook/NoRO(Centrul Pilot de Referință pentru Boli Rare la Zalău). Persoanele interesate să afle mai multe despre programele asociației sunt invitate să viziteze standul APWR care se va afla în zona expo a evenimentului.

TRAFIC RUTIER RESTRICTIONAT ÎN ZONA BULEVARDULUI MIHAI VITEAZU

Pentru a facilita organizarea evenimentului, sâmbătă 29 septembrie între orele 08:00 – 15:00 traficul rutier va fi restricționat pe următoarele străzi:

  •  Bd. Mihai Viteazu pe ambele sensuri de mers din zona magazinului Unicarm până la magazinul Silvania
  •  str. Gheorghe Lazăr porțiunea de sens unic până la magazinul Altana
  •  str. 9 Mai – porțiunea dintre Bd Mihai Viteazu și Centrul de Cultură și Artă
  •  str. Băii
  •  str. Olarilor – porțiunea de la intersecția dintre str. Băii și str. Corneliu Coposu
  •  str. Corneliu Coposu pe ambele sensuri, de la magazinul Silvania până la intersecția cu str. Kossuth
  •  str Liviu Rebreanu și Ady Endre

——————–

Pagina oficiala: https://www.semimaratonzalau.ro/

Organizator:Asociatia C.S. Runners Club

Partener principal: Primăria Municipiului Zalău

Sponsor oficial: TenarisSilcotub

Sponsori:Boglar Champ, Vaxicum Sport

Parteneri: Griff Hotel, Cerbona

Partener tehnic: Luanvi

Parteneri media: Sportul Sălăjean, Magazin Sălăjean, Graiul Sălajului, Kiss FM

DATE DE CONTACT

Contact Runners Club:

Horațiu Morar – Fondator & Director Curse, office@runnersclub.ro

Contact Media:

Anca Berlo – Media & Communications, anca@elfst.ro