Cros de 3 km gratuit si premii in valoare de 5000 de euro la probele competitive | Semimaraton Zalau TenarisSilcotub

Cluj-Napoca, 25 septembrie 2017

Pentru publicare imediata

Runners Club in parteneriat cu Primaria Municipiului Zalau si cu sprijinul sponsorului oficial TenarisSilcotub organizeaza pe 30 septembrie concursul de alergare urbana Semimaraton Zalau. Evenimentul include 5 probe de concurs din care 3 tehnice, dedicate sportivilor amatori si profesionisti – semimaratonul de 21 km, stafeta 3×7 km, crosul de 7 km – și 2 crosuri gratuite dedicate alergatorilor incepatori si copiilor: Crosul Boglar Champ de 3 km si crosul copiilor. Evenimentul lanseaza orasul Zalau in circuitul national al concursurilor de alergare cu profil tehnic si continua traditia TenarisSilcotub de a promova sanatatea prin miscare in comunitatile in care activeaza, prin evenimente sportive. Premiile anuntate de organizatori la probele competitive sunt de aproximativ 5000 de euro.

Probe de concurs pentru toate gusturile, entertainment pe traseu, un kit de participare bogat si o experienta de neuitat ii asteapta pe alergatorii amatori si profesionisti din toata tara pe 30 septembrie la Zalau. Inscrierile la cele 5 probe de concurs se vor mai putea face in zilele premergatoare evenimentului, cand se vor preda kit-urile de concurs, si in limita locurilor disponibile. Momentan, la proba principala, semimaratonul de 21 km, mai sunt doar 30 de locuri libere. La stafeta 3 x 7 km sunt incurajati sa se inscrie angajatii din companiile salajene, deoarece este o proba ideala pentru a intari spiritul de echipa. La crosul de 7 km sunt asteptati sa participe toti alergatorii care prefera cursele scurte.

Crosul de 3km este gratuit cu sprijinul Boglar Champ

Boglar Champ, compania salajeana si unul dintre cei mai mari producatori de ciuperci champignon din Romania s-a alaturat echipei de organizare si sustine alergatorii de la proba de 3 km la care participarea a devenit gratuita. Toți concurentii care s-au inscris la cursa de 3km si au achitat deja taxa initiala de participare in valoare de 20 de lei, sunt rugati sa trimita un e-mail la office@runnersclub.ro si sa le comunice organizatorilor contul bancar in care doresc sa li se returneze contributia de participare.

Premii de aproape 5000 de euro la cursele competitive 21km, 3 x 7km si 7 km

Performanta si practicarea alergarii sunt incurajate prin premiile semnificative pregatite concurentilor de la probele competitive (cronometrate). Organizatorii au suplimentat recent fondul de premiere anuntat initial si au crescut valoarea premiilor la proba principala de concurs, semimaraton open si categorii de varsta. La editia 2017 SemimaratonZalau TenarisSilcotub se vor oferi premii in bani primilor 5 clasati, masculin si feminin, la proba semimaraton, primilor 3 clasati, masculin si feminin, la semimaraton categorii de varsta 35-44, 45-54, 55-64, 65 + ani, primelor 3 echipe clasate la proba semimaraton stafeta (feminin, masculin, mixt) si primilor 3 concurenti clasati, masculin si femin, la crosul de 7 km.

Premiile editiei 2017 Semimaraton Zalau TenarisSilcotub sunt urmatoarele:

Semimaraton
(OPEN F/M)
Semimaraton
(Cat. Vârstă)
Cros 7 km
(OPEN F/M)
Ștafetă
(OPEN F/M/Mixt)
Loc 1: 1500 lei Loc 1: 300 lei Loc 1: 300 lei Loc 1: 900 lei
Loc 2: 1200 lei Loc 2: 250 lei Loc 2: 200 lei Loc 2: 600 lei
Loc 3: 900 lei Loc 3: 200 lei Loc 3: 100 lei Loc 3: 300 lei
Loc 4: 600 lei
Loc 5: 300 lei

Si concurentii de la cursele gratuite vor urca pe podium. Astfel, se vor face clasamente si vor fi declarati castigatori ai probelor primii 3 concurenti clasati, masculin si feminin, la Crosul Boglar Champ de 3km si primii 3 castigatori, baieti si fete, la fiecare categorie de varsta: 4-6 ani, 7-8 ani, 9-10 ani si 11-13 ani.

Kit-ul de participare la Semimaraton Zalau TenarisSilcotub. In functie de proba, kit-ul de concurs va contine un tricoul tehnic oficial, numarul de concurs si cip-ul de cronometrare care va fi lipit pe spatele numarului (doar la probele cronometrate), acces la punctele de alimentare, diploma de participare si suveniruri din partea sponsorilor. Mult ravnita medalie va fi primita odata cu trecerea liniei de sosire.

Programul complet al evenimentului precum si alte detalii organizatorice vor fi comunicate in curand. Pentru cele mai proaspete noutati despre concurs, participantii sunt invitati sa urmareasca sectiunea stiri a website-ului www.semimaratonzalau.ro si conturile de social media Facebook/ Instagram: Semimaraton Zalau.

Despre Semimaraton Zalau TenarisSilcotub: semimaratonzalau.ro

Semimaraton Zalau Tenaris Silcotub este un concurs de alergare urbana dedicat alergatorilor amatori si profesionisti. Evenimentul lanseaza orasul Zalau in circuitul national al concursurilor de alergare cu profil tehnic si promoveaza la nivelul comunitatii locale sanatatea prin miscare.

Despre Runners Club: runnersclub.ro

Runners Club este o asociatie sportiva care promoveaza alergarea ca sport de masa prin evenimente sportive de amploare: concursuri de alergare, crosuri si maratoane. Asociatia organizeaza gratuit si periodic sesiuni de alergare si antrenament pentru alergatorii din Cluj-Napoca, si actiuni de educatie sportiva menite sa creasca gradul de constientizare al publicului larg asupra beneficiilor fizice si psihice ale alergarii.

Semimaraton Zalau TenarisSilcotub | Persoana de contact media:

Anca Berlo

anca@elfst.ro