Alergarea este sursa constantă de energie, entuziasm și idei creative.

Mircea Adrian Blaga pentru Semimaratonul Zalău TenarisSilcotub 2018

Mircea-Adrian Blaga, de profesie inginer chimist, este un împătimit al sportului și un practicant avid al alergării de dimineață. Având la activ peste 15 semimaratoane naționale și internaționale, Mircea îmbină cariera profesională din cadrul oțelăriei TenarisSilcotub din Călărași cu un stil de viață sănătos și armonios. Ne bucurăm să îl avem alături ca ambasador al Semimaratonului Zalău TenarisSilcotub 2018 și să aflăm mai multe despre sursa energiei și entuziasmului său.

Ca mulți alergători, Mircea a început să practice alergarea alături de un prieten cu care alergau distanțe scurte de 5-8 km. Evoluția atletică l-au determinat să alerge crosuri tot mai lungi și semimaratoane. În curând Mircea Blaga își îndeplinea un mic vis, de tipul celor pe care doar alergătorii le înțeleg: realizarea unui “tur al României” prin alergarea semimaratoanelor din principalele orașe ale țării. Și nu l-a făcut doar o dată (!) ci de două ori!

Întotdeauna am fost un împătimit al sportului, oricare ar fi fost el, de la cele mai fragede vârste pentru că întotdeauna mi-a plăcut să am un stil de viață sănătos.“ – declară Mircea cu entuziasmul caracteristic și completează: “…Alergarea mi-a oferit un echilibru între viața personală și cea profesională, iar cu timpul am inceput sa văd mult mai multe beneficii ale acestui sport. Azi, ori de câte ori se întâmplă să trec printr-o perioadă mai dificilă, să simt nevoia de relaxare, energizare și chiar de inspirație găsesc în alergare “terapeutul” meu preferat! Toată energia, entuziasmul si ideile pe care le aplic în cariera mea profesională zi de zi, le “extrag” în timpul alergărilor de la primele ore ale dimineții.”

Ceea ce devine fascinant la persoane precum Mircea-Adrian Blaga, și poate ne dorim cu toții în secret, este capacitatea de mobilizare și de integrare a unei pasiuni în cotidian. “Alergarea este deja parte integrantă din viața mea, motiv pentru care am ajuns în punctul în care din bagajul meu de călătorie nu lipseste niciodată echipamentul de alergare.” – explică simplu și sincer angajatul TenarisSilcotub, sponsorul oficial al evenimentului. Având și o fire rațională, Mircea nu ar minimiza o activitate ce aduce atât de multă valoare vieții în general: “Este una din pasiunile la care nu voi renunța niciodată și pe care, dacă o voi gestiona corespunzător, îmi va aduce multiple beneficii.

Discutând despre importanța Semimaratonului Zalău TenarisSilcotub pentru comunitatea locală și din regiune, Mircea-Adrian Blaga identifică doi vectori majori:sănătateași oportunitatea de a socializa. “Un astfel de eveniment poate avea un rol important în educația fiecăruia; este genul de experiență care te învață cât de importantă este disciplina în orice domeniu am activa, cum să găsești motivația necesară pentru a reuși, ne oferă posibilitatea să socializăm și de ce nu, chiar să legăm prietenii.

La acestea se adaugă și oportunitatea de a plasa Zalăul pe harta comunităților sportive din România, susținute de oameni entuziaști precum Mircea Blaga care depun eforturi considerabile pentru a fi prezenți la un asemnea eveniment. “Nu cunosc vreun motiv real pentru care nu am continua să facem sport; iar Semimaratonul Zalău TenarisSilcotub, care de 2 ani se înscrie pe harta orașelor cu astfel de evenimente, este un prilej excelent pentru a încuraja întreaga comunitate locală să iasă din casă și să îmbine utilul cu plăcutul într-o atmosferă de prietenie si sărbătoare. Desi contextul profesional mă găsește azi relocat la peste 650 km departare de Zalău, totuși am răspuns pozitiv invitației și abia aștept să fiu prezent în piață! “

În opinia ing. Mircea-Adrian Blaga pentru dezvoltarea comunității de alergători factorul cheie este continuitatea. În acest sens un rol esențial revine autorităților locale, sponsorilor, organizatorilor și, de ce nu, voluntarilor pentru ca totul să se desfășoare într-un cadru bine organizat. Dacăi se va da continuitate acestui eveniment, popularitatea lui va fi în creștere și vom vedea, la fel cum văd de la an la an și în alte orașe, cum numărul participanților la start va fi tot mai mare.” – concluzionează Mircea.

Un mesaj pentru participanții la Semimaratonul Zalău TenarisSilcotub și celor ce doresc să înceapă să alerge:

Deși vorbesc din perspectiva unui amator, alergarea necesită multă răbdare și disciplină. A sări peste o etapă de evoluție poate avea un efect benefic pe termen scurt dar vă poate expune la multiple riscuri, uneori cu efecte îndelungate si ireparabile.

Luați totul în mod firesc, găsiți-vă motivația necesară în plăcerea de a alerga, iar beneficiile personale nu vor ezita să apară!

———————-

Mulțumim frumos Mircea-Adrian Blaga pentru aceste gânduri deosebite și pentru exemplul personal. Ne onorează prezența ta la eveniment și te așteptăm la startul semimaratonului Zalău Tenaris Silcotub pe 29 septembrie!

#SemimaratonZalăuTenarisSilcotub #ZiuaSportului #ZiuaAlergării #RunnersClub