Semimaraton Zalau TenarisSilcotub – 29.09.2018

1. Generalitati

1.1. Acest regulament se aplica participantilor la evenimentul “Semimaraton Zalau”

1.2. Organizatorul evenimentului este Asociatia CS Runners Club

1.3. Probele din cadrul Semimaraton Zalau sunt deschise tuturor doritorilor, respectand conditiile impuse de oganizator

1.4. Inscrierea participantilor se face prin inregistrare online pe site-ul www.semimaratonzalau.ro

1.5. Prin semnarea formularului de inscriere sau bifarea casutei corespunzatoare in timpul inregistrarii online fiecare participant:

– declara ca accepta si intelege termenii si conditiile de participare la Semimaraton Zalau, precum si regulamentul competitional

– isi da acordul ca imaginea sa sau alte date publice precum rezultatele obtinute, clasamente, sa fie folosite in materialele de promovare a evenimentului, sub forma de fotografii, afise, filme, interviuri etc. in mod gratuit si necenzurat;

1.6. Organizatorul isi rezerva dreptul de a refuza inregistrarea si participarea la cursa, din motive obiective, a vreunui participant;

1.7. Competitia se desfasoara in data de 29 septembrie 2018.

1.8. Inscrierile se fac online pana pe 21 septembrie; validarile se vor face intre 22 septembrie si 28 septembrie. Dupa aceste date inscrierile nevalidate se vor anula.

1.9. Traseul competitiei masoara 7 km si este un circuit de alergare care trece prin centrul orasului.

2. Obligatiile participantilor

2.1. Participarea la Semimaraton Zalau se face pe proprie raspundere, in deplina cunostinta a capacitatii de a participa la eveniment, a starii de sanatate fizica si mentala.

2.2. Fiecare participant este responsabil pentru propria securitate si siguranta. Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii si personalul care participa la organizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de ranire, deces sau pagube de orice natura care pot surveni in timpul sau ca urmare a desfasurarii evenimentului.

2.3. Este recomandat ca participantii sa dispuna de asigurare in caz de accidente valabila pentru competitii sportive.

2.4. Participantii au obligatia de a asculta si de a respecta indicatiile/instructiunile organizatorului si ale personalului de concurs.

2.5. Organizatorul poate interzice luarea startului sau continuarea cursei pentru orice participant daca acesta se prezinta in stare de ebrietate sau este sub efectul substantelor halucinogene, de slabiciune sau epuizare fizica sau psihica.

3. Taxa de participare

3.1. Taxa de participare se plateste online sau prin transfer bancar.

3.2. Inregistrarile online se deschid la data si ora prevazuta de organizator pe site-ul evenimentului: www.semimaratonzalau.ro.

3.3. Taxa de participare este :

 Semimaraton 21 km, Semimaraton stafeta (3 x 7 km), Cros de 7 km

Inscrieri Semimaraton 21 km Cros 7 km Semimaraton stafeta
1 aprilie – 30 aprilie 60 lei 40 lei 140 lei
1 mai – 16 iunie 70 lei 50 lei 170 lei
17 iunie – 31 iulie 80 lei 60 lei 200 lei
1 august – 21 septembrie 90 lei 70 lei 230 lei

Cros 3 km: GRATUIT

Cros copii: GRATUIT

3.4 Atentie! Neplata taxei in cinci zile lucratoare de la efectuarea inscrierii duce la anularea inregistrarii, cu posibilitatea unei inscrieri ulterioare.

3.5. In caz de neprezentare la start, abandon sau retragere din orice motiv, taxa de participare nu se returneaza.

3.6. In cazul anularii competitiei in situatie de forta majora sau din motive care nu depind de organizator, taxa de inscriere nu se returneaza. Organizatorul nu va suporta in nici un fel costurile adiacente (transport, cazare, masa, etc.) ale participantilor.

Atentie! Numarul locurilor este limitat la 1650 de alergatori (300 la semimaraton, 50 echipe la stafeta, 400 la crosul de 7 km, 300 la crosul popular de 3 km, 300 la cursa copiilor). In momentul in care aceasta limita este atinsa inscrierile vor fi inchise. Pentru calculul numarului de alergatori inscrisi se iau in considerare DOAR alergatorii care au facut dovada platii taxei de inscriere. Daca aceasta limita va fi atinsa inainte de 14 septembrie, inscrierile online vor fi inchise si nu va mai fi posibila achitarea taxei de inscriere in cadrul zonei Expo Semimaraton pentru alergatorii inscrisi pe site, dar care nu si-au achitat taxa de inscriere.

4. Pachetul de inscriere

4.1. Include tricoul oficial, numarul concurs, chipul cronometrare.

5. Categorii si clasament

5.1. Participantii se pot inregistra la urmatoarele probe:

  • semimaraton – 21,0975 km
  • cros 7K – 7 km
  • semimaraton stafeta – 3×7 km
  • cursa populara – 3 km
  • cursa copiilor – 4-6 ani, 7-8 ani, 9-10 ani si 11-13 ani

5.2. Se fac clasamente pentru probele de semimaraton, semimaraton stafeta si cros de 7 km (sunt considerate curse competitive), cros 3 km si cursa copiilor (considerate necompetitive)

5.3. Se premiaza primii 5 clasati masculin si feminin la probele semimaraton, primele 3 echipe la proba de semimaraton stafeta (feminin, masculin, mixt), primii 3 concurenti masculin si femin la crosul de 7 km.

5.4. Se premiaza primii 3 castigatori masculin si feminin la crosul de 3 km.

5.5. Se premiaza primii 3 castigatori baieti si fete la fiecare categorie de varsta la copii

5.6. Se premiaza primii 3 castigatori masculin si feminin la semimaraton la categoriile de varsta : 35-44 ani, 45-54 ani, 55-64 ani si + 65 ani

5.7. Premiile primei editii Semimaraton Zalau urmeaza a fi anuntate.

5.8. Toti participantii care trec linia de sosire la semimaraton, semimaraton stafeta, crosul de 7 km, crosul de 3 km si crosul copiilor vor fi premiati cu o medalie.

6. Proceduri de concurs

6.1. Numarul de concurs

Numarul de concurs trebuie prins pe partea din fata a tricoului si trebuie sa fie vizibil pe tot timpul concursului. In caz de abandon numarul trebuie predat la punctul de control unde se anunta retragerea din concurs.

6.2 Chipul de cronometrare

Chipul de cronometrare este lipit pe numarul de concurs care se poarta prins cu ace de siguranta pe tricou, in fata si vizibil. Participantii la stafeta vor preda chipul coechipierului la fiecare schimb de stafeta.

6.3. Startul

Startul se va da la data si ora stabilite de organizator si anuntate pe website-ul competitiei. Locul zonei de start va fi publicat pe pagina oficiala a evenimentului.

6.4. Retragerea din concurs/Abandonul

a) Retragerea din concurs din alt motiv decat cel de accident se poate face doar la punctele de control sau zona start/sosire. Concurentul care nu mai poate sau nu doreste sa continue concursul are obligatia sa se deplaseze pana la cel mai apropiat punct de control sau la punctul de start/sosire, unde va preda numarul de concurs si va fi considerat retras.

b) Concurentii care se deplaseaza mai incet au obligatia de a fi atenti pentru a face loc celor care vin din spate, doresc si pot sa ii depaseasca.

7. Protecţia mediului inconjurător

7.1. Este strict interzisa aruncarea deseurilor de orice fel, in orice loc de pe traseu, in afara celor amenajate sau la punctele de control.

7.2. Cei care nu respecta aceasta regula vor fi descalificati.

8. Echipament obligatoriu

8.1. Următoarele echipamente sunt obligatorii pentru fiecare participant care va fi prezent la start: pantofi alergare, echipament sportiv, numar de concurs (pus la dispozitie de catre organizator).

9. Reclamatii/Contestatii

9.1. Reclamatiile si contestatiile se depun in scris comitetului de concurs in decurs de 1 ora de la inchiderea oficiala a cursei.

10. Modificarea traseului, alte decizii privind desfasurarea concursului

10.1. Organizatorul poate modifica oricand traseul sau poate anula/opri competitia daca aceasta nu se poate desfasura in conditii de siguranta.

10.2. Orice decizie va fi luata de comitetul de concurs sau de directorul de concurs.

10.3. Organizatorul isi rezerva dreptul de a aduce modificari asupra informatiilor afisate pe site, a regulamentului sau a programului, etc. Aceste modificari vor fi aduse la cunostinta participantilor cu minim 7 zile inaintea concursului, in cazul informatiilor afisate pe site-ul competitie, sau cel tarziu la preluarea numerelor de concurs pentru informatii privind programul cursei.

10.4. Sunt de acord ca Runners Club sa procedeze la colectarea si prelucrarea datelor mele personale (numele, prenumele, adresa de e-mail) pe teritoriul Romaniei, direct si/sau prin imputernicitii si/sau partenerii contractuali ai acesteia in scopul de a participa la campaniile promotionale si de informare derulate de catre Runners Club, in scopul promovarii evenimentelor organizate sau co-organizate de Runners Club.